Megérkezett a tavasz az állatkertbe

Bár az időjárás még nem ezt mutatja, hiszen ritkán megy nap közben 15 Celsius fok fölé a higanyszál, de állatkertünkben már látszódnak az apró, erre mutató jelek: gyűrűsfarkú maki csoportunk is egyre többet tartózkodik a kifutójában, ahova a látogatóknak is beléphetnek. Simogatni nem szabad őket, de megfigyelhetjük, ahogy az egyre melegedő napsugarakban fürdőznek különféle pózokban.

Ha mindenképp szeretnének beletúrni egy-egy állat bundájába, akkor érdemes felkeresniük a simogató karámunkat, ahol a törpekecskéink és kameruni juhaink szívesen fogadják a látogatókat. Itt találkozhatunk az idei év első jövevényeivel is, ugyanis a csapat bővült pár kiskecskével és báránnyal. Pettyes szarvasainknál is észrevehetik a szemfüles látogatók a picik jelenlétét, érdemes az ő kifutójuknál is eltölteni egy kis időt. Figyeljék meg testközelből, ahogy az apróságok a felnőttekkel együtt mozognak a fák között. Ha egy picit odébb sétálnak, a racka juhoknál is felfedezhetnek apróságokat.

Nem kell messzire menniük a főbejárattól sem, ha állatkölyköket szeretnének látni: a Dél-Amerika kifutónkban is találkozhatnak kislámákkal, akik a tél folyamán születtek. Ha egyéb programokra vágynak, jó hírrel szolgálhatunk Önöknek: a hétvége folyamán beindul a kedvelt KalandoZoo látványetetési programunk és a ZooShow állataival is találkozhatnak egy úgynevezett nyitott tréning keretében, ahol mind az állat, mind a gondozó igyekszik visszarázódni a bemutatók világába. Ne hagyják ki a lehetőséget, hiszen itt megtudhatnak olyan háttér információkat is, mint hogyan töltötte Bubu, az amerikai uhu a téli pihenőjét és hol vakációztak vadászgörényeink.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa