Nézd meg a naplementét és az azt követő életet az állatkert kapuin belül! Július 18-án győri állatkert  az éjszakai dzsungel hangulatát megelevenítve, meghosszabbított nyitva tartással (22 óráig) és kalandos programokkal várja látogatóit. Akik sétálhatnak a hangulatosan megvilágított utakon továbbá betekinthetnek az állatok esti programjába, a kijelölt időpontokban megfigyelhetik, hogyan vacsoráznak az állatkert lakói.

„Több mint orgona, több mint zenetörténet, Lélek és kultúra” 20:30- kor Rákász Gergely varázslatos koncertje látható az állatkert kőszínpadán. Rövid nyakú zsiráf? Hosszú lábú teknős? Papp Norbert homokanimációval a koncert alatt az életre kelnek.

 

18 órától. A merészebbek kipróbálhatják a bátorságpróbát, simogathatnak kígyót, csótányt és egyéb „nemszeretem” állatokat. Továbbá a tapiZOO asztalnál különböző állatoktól származó dolgokat tekinthetnek meg az érdeklődők. Akik megtudhatják, hány darab és mekkora nyakcsigolyája van a zsiráfnak, vagy mekkora a víziló agyara.

19:00 állatbemutató show az arénában- Miért köp a láma? Mennyire színes egyéniségek a papagájok? Mi az összefüggés a teve és a Tyrannosaurus rex között? az állatbemutatón mindenre fény derül!

Pillants be a kulisszák mögé !Rózsaszínre festett flamingó? Mikor térnek nyugovóra a zsiráfok? Hány féle takarmány található az állatkert takarmánykonyhájában? A csoportvezetés keretein belül ezt is megtudhatod.

 

Rákász Gergely koncertjéről bővebben:

A 250 éve született Beethoven V. (Sors) szimfóniájának nyitánya arra keresi a választ, hogy vajon változtathatunk-e a sorsunkon. Vajon ránk zuhan, mint a főtéma legendás, ikonikus 4 hangja - amely a V-betű Morse jele lett - és nincs előle menekvés? Vagy a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat, ahogy a 75 éve elhunyt Bartók utal rá, amikor éppúgy feldolgoz Román népi táncokat, mit a Magyarság legősibb dallamait? Vak végzet, vagy ember is, nemzet is tettein keresztül lehet a sorsának kovácsa? Különösen érdekes a zene erejével merengeni ezen a kérdésen a Trianon 100-as évforduló kapcsán. Gustav Holst Mars tételével adós vagyok a közönségnek, a tavalyi koncerteken elhangzott Jupiter és Vénusz után. Tartom magam az ígéretemhez, megszólal a Háború Istene, a Vörös Bolygó hangulata, amely egyaránt inspirálta a Gladiátor és a Csillagok háborúja filmzenéjét. Beethoven és Holst is emberfeletti erőket mozgat meg, ezt a Lords of the Organ sorozatban mindig megszólaló Bach művek közül a C-moll Passacaglia és Fúga tudja csak még magasabb dimenzióba emelni.”

 

Látogassanak el hozzánk, legyenek részesei egy titokzatos kalandnak az állatkerti éjszaka varázslatos világába.

 

A rendezvény az állatkert jelenleg érvényes jegyáraival látogatható. Jegyek válthatók a rendezvény ideje alatt az állatkert jegypénztárában 21-óráig. Belépőjegyek már online is megvásárolhatók a shop.zoogyor.com oldalon.

 

 A kulisszák mögötti csoportvezetés az állatkerti belépő megváltása után,  ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezőket július 16-ig a zoogyor@zoogyor.com címen tudunk fogadni.

Programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa