Az Állatok Világnapját 1931 óta minden évben október 4.-én ünnepeljük. Ez a nap ugyanis Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének napja. A Győri Állatkertben az idei évben október 3.-án, a hónap első szombatján rendezzük meg a jeles naphoz kapcsolódó ünnepségünket. Ezen a napon kivételesen nem csak látogatóinkat, hanem házi kedvenceinket is szívesen várjuk állatkertünkbe! Kutyák pórázon, kisebb testű állatok pedig hordozóban járhatják végig az intézmény egy részét gazdáikkal.

Évek óta hagyományos állatok világnapi program nálunk a Szent Ferenc napi állatáldás, melyet a katolikus egyházzal közösen szervezünk. A program 14:00-kor kezdődik az Állatkert színpadán. Az állatkerti állatok megáldása után a házi kedvenceket is sok szeretettel várjuk az eseményre!

Szintén ezen a napon kerül megrendezésre nálunk az Örökbefogadó Szülők Napja. Állatkertünk ezen a napon szeretné megköszönni minden kedves örökbefogadó szülőnek a támogatását és azt, hogy egész évben figyelemmel kísérték az állatkert lakóinak életét! Az örökbefogadó szülők kötetlen séta keretein belül ismerkedhetnek meg örökbefogadottjaikkal. A programon csak előzetes regisztrációval lehet részt venni, a meghívókat kiküldtük az örökbefogadóknak! Örökbefogadási programunkról ide kattintva olvashatnak részletesebben: http://www.zoogyor.com/index.php/hu/oeroekbefogadashttp://www.zoogyor.com/index.php/hu/oeroekbefogadas

Az Állatok Világnapjára kutya és más háziállat kizárólag az alábbi szabályok betartásával hozható be:

  • Kutyát – annak méretétől függetlenül – csak pórázon /indokolt esetben szájkosárral/ vagy szállítóbokszban, illetve egyéb zárt szállítóeszközben lehet behozni.
  • Minden egyéb háziállatot (pl. macska, vadászgörény, hüllők, madarak, rágcsálók) zárt szállítóeszközben lehet behozni.
  • Az állatkert egyes területei az ott élő állatok nyugalma érdekében lezárásra kerültek. Kérjük, hogy ezekre a területekre a házi kedvencük nélkül menjenek be.
  • A zárt épületekbe (tapírház, majomház, terráriumház, zsiráfház, orrszarvúház, ajándékbolt) kutyával tilos bemenni.
  • A bejárható kifutókba (pl. gyűrűsfarkú maki, tapír, íbisz, kenguru, dám) kutyával tilos bemenni.
  • Játszóterek területére ebet bevinni pórázon vezetve is tilos.
  • Kérjük a kutyával érkezőket, hogy állatuk után minden esetben szedjék fel az ürüléket. Ehhez nejlonzacskót biztosítunk, amelyet a megjelölt szemetes edényeknél találhatnak.
  • Kérjük, amennyiben úgy látja, hogy háziállata zavarja a kifutók lakóit, kérjük, minden esetben álljon távolabb a kerítéstől.
  • A kutyákat az állatkert állatai vagy más háziállatok ellen uszítani, hergelni szigorúan tilos! Aki ezt a szabályt megszegi, azt haladéktalanul távozásra szólítjuk fel.
  • Kérjük, amennyiben bármilyen baleset, sérülés, kár keletkezik, haladéktalanul értesítse bármelyik állatkerti dolgozót.
  • A fent leírtakon kívül a „Látogatói rend” általános szabályai is érvényesek a háziállattal érkezőkre.

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa