Az Állatok Világnapját 1931 óta minden évben október 4.-én ünnepeljük, megemlékezve a természetet mélységesen tisztelő Assisi Szent Ferencről, aki ezen a napon, 1226-ban énekelve adta át magát a halálnak. Ő azt javasolta mindenkinek, hogy „a természetet olyan ragyogó könyvnek tartsuk, amelyen keresztül Isten beszél hozzánk, az ő szépségéből és jóságából tükröz vissza nekünk valamit.” Ezen a napon kerül sor éves Állatáldásunkra, amelyben nem csupán az állatkert állatok előtt tisztelgünk, de szeretettel várjuk a házi kedvenceket is. A program 14:00-kor kezdődik az Állatkert színpadán, Győri Imre plébános közreműködésével. Előtte számos más szórakozási lehetőséget is biztosítunk a látogatók számára. Pontban 11:00-kor a Zoo Arénában közelebbi kapcsolatba kerülhetünk az állatkert hőseivel, a Zoo Show főszereplőivel. Itt lesz velünk Barni, a láma és társai, többek között Kinchi görény és Lajos, a legkedvesebb patkánylány. 

Ebben az évben október 9-én kerül megrendezésre a jeles esemény, amely mellett a délelőtt folyamán zajlik le éves Szülői Értekezletünk is. Csoportvezetéssel és egy kis vendéglátással szeretnénk megköszönni minden kedves örökbefogadó szülőnek a támogatást és azt, hogy egész évben figyelemmel kísérték védenceik életét. A programon csak előzetes regisztrációval lehet részt venni. A meghívókat már kiküldtük az örökbefogadóknak. Örökbefogadási programunkról ide kattintva olvashatnak részletesebben: http://www.zoogyor.com/index.php/hu/oeroekbefogadashttp://www.zoogyor.com/index.php/hu/oeroekbefogadas

A Xantus János Állatkertben ez az egyetlen nap, amikor háziállattal is át lehet lépni a kaput. Az állatok és a látogatók biztonsága érdekében belépés előtt, kérjük, olvassák el az eseménnyel kapcsolatos szabályzatot! Az Örökbefogadói csoportvezetésen elkalandozunk olyan területekre, ahová háziállattal még ezen a napon is tilos a belépés. Örökbefogadó szülőink kedves megértését kérjük!

Az Állatok Világnapjára kutya és más háziállat kizárólag az alábbi szabályok betartásával hozható be:

  • Kutyát – annak méretétől függetlenül – csak pórázon /indokolt esetben szájkosárral/ vagy szállítóbokszban, illetve egyéb zárt szállítóeszközben lehet behozni.
  • Minden egyéb háziállatot (pl. macska, vadászgörény, hüllők, madarak, rágcsálók) zárt szállítóeszközben lehet behozni.
  • Az állatkert egyes területei az ott élő állatok nyugalma érdekében lezárásra kerültek. Kérjük, hogy ezekre a területekre a házi kedvencük nélkül menjenek be.
  • A zárt épületekbe (tapírház, majomház, terráriumház, zsiráfház, orrszarvúház, ajándékbolt) kutyával tilos bemenni.
  • A bejárható kifutókba (pl. gyűrűsfarkú maki, tapír, íbisz, kenguru, dám) kutyával tilos bemenni.
  • Játszóterek területére ebet bevinni pórázon vezetve is tilos.
  • Kérjük a kutyával érkezőket, hogy állatuk után minden esetben szedjék fel az ürüléket. Ehhez nejlonzacskót biztosítunk, amelyet a megjelölt szemetes edényeknél találhatnak.
  • Kérjük, amennyiben úgy látja, hogy háziállata zavarja a kifutók lakóit, kérjük, minden esetben álljon távolabb a kerítéstől.
  • A kutyákat az állatkert állatai vagy más háziállatok ellen uszítani, hergelni szigorúan tilos! Aki ezt a szabályt megszegi, azt haladéktalanul távozásra szólítjuk fel.
  • Kérjük, amennyiben bármilyen baleset, sérülés, kár keletkezik, haladéktalanul értesítse bármelyik állatkerti dolgozót.
  • A fent leírtakon kívül a „Látogatói rend” általános szabályai is érvényesek a háziállattal érkezőkre.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa