Gyereknap és pünkösdi hétvége az állatkertben

Töltsetek el az állatkertben egy felejthetetlen családi hétvégét, aminek központi célközönsége ismét a gyerekek!

 gyereknap az állatkertben

„A Föld nem a miénk. Unokáinktól kaptuk kölcsön” – szól a bölcs idézet. Gyermekeink a világ jövője, így a győri állatkert idén is megrendezi május utolsó vasárnapján a napot, ami csak róluk szól. Az állatkert nem csupán egy szórakoztató központ természetesen, és május utolsó hétvégéjén a szokásosnál is több lehetőség nyílik, hogy játszva tanuljunk a természetről, az állatokról és a saját helyünkről közöttük. A mindennapi látványetetések, állattréningek és zooshow-k mellett ezen a családi hétvégén (vasárnap és hétfőn) plusz látványetetéseken is részt vehetünk. Bianka és fél éves kislánya, Nadin és az egész csimpánz család is készül Nadin első gyereknapjára. Az eddigieken túl további állatetetésekbe is bepillantást nyerhet a közönség. Sőt, olyan etetés is lesz, amelyen a gyerekek segítségét kérik majd a gondozók, valamint eddig háttérben maradt állatokat is előtérbe veszünk. Racka juhok, zebuk és zebramanguszták hangos csapatai várják szeretettel a közönséget. Kedvenc gyűrűsfarkú makijaink sem maradnak ki a sorból, és szomszédjaik, Gyurci és Dodó, a két gibbon is színpadra lép.

Az állatos programok mellett két teljes napos játékkal várunk kicsiket és nagyokat. Vasárnap, a gyereknapi program részeként, a tűzoltóság és a rendőrség is képviselteti magát egy-egy bemutatóval. A gyerek álma volt, hogy tűzoltó-vagy rendőrautóba ülhessen? Május 28-án mindkettőt megteheti a győri állatkertben. Megismerjük közelebbről ennek a két nemes szervezetnek a munkáját, megnézhetjük a felszerelésüket, megtudjuk, mikor kell (lehet? szabad?) benyomni a szirénát. 

Állatkerti játékok is várnak majd bennünket szerte a területen. Keressétek az ormány tekét, a flamingó ügyességi és az állatos célbadobó játékokat! Az ügyességi játékok teljesítéséért természetesen nem marad el a jutalom egy kis édesség formájában. Igazi cukortúltengés lesz május utolsó vasárnapján, hiszen, a hagyományokhoz híven, ingyen jégkrém vár a főbejáratnál minden belépő látogatót. Aztán, hogy legyen egy békésebb zug, ahol mindezen kalandok után megpihenhetünk, a Csarnok Játszóház szülinapos termei ismét megnyitják kapuikat Kreatív Sarokként. Készíts régi műanyag kanálból pingvint, nyulat, patkányt, teknőst, vagy rakd össze a saját, egyedi tervezésű shakered és kazood, hogy a zenének is hódolhass kicsit.

A vasárnapi gyereknap központi attrakciója ebben az évben a Karzat Színház kitelepülése, a Mester Tér, amelyen régi mesterek munkáival ismerkedhetünk játékos formában.

Hétfőn pedig játssz újra, kövesd a látványetetéseket, élvezd az állatok társaságát, látogasd meg a Csarnok Játszóház Kreatív Sarkát, a főbejáratnál pedig fényképezkedj, mint Pünkösd Király és Tavasztündér az ott található díszletekkel!

További részletekért látogassatok el az állatkert Facebook oldalára!

Vegyétek meg jegyeiteket elővételben, hogy elkerüljétek a sorban állást!

Május 28-29 Családi hétvége és gyermeknap a Xantus János Állatkertben. Tartsatok velünk! Mi ott leszünk.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa