Állataink: Baba
Család: tevefélék
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

3,5 m

Testtömeg

450-800 kg

Táplálkozása: szinte minden növény Szaporodása: 440 nap vemhesség után 1 csikó Tudtad-e?  Vadon élő formája már csak a Góbi-sivatagban él. Kiválóan alkalmazkodott a szélsőséges életkörülményekhez, télen -29 Celsius fokot, nyáron +38 Celsius fokot is képes elviselni. Egyszerre akár 100 liter vizet is képes meginni. Figyeld meg!  A tevék abban különböznek a többi patástól, hogy testük súlya nem patáikon nyugszik, hanem talppárnáikon, s a patáknak csak az elülső pereme érinti a talajt. Testét télen sűrű, tömött szőrzet borítja, amelynek nagy részét tavasszal levedli. Élőhelye: Vadon már csak Mongóliában él. Elterjedése: háziállatként jóformán egész Ázsiában tartanak kétpúpú tevéket

Ismerje meg még jobban!