Állataink: Houdini és Zita
Család: tülkösszarvúak
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

180 cm / 135-155 cm

Testtömeg

80-125 kg / 50-60 kg

Táplálkozása: nádat, sásféléket és egyéb vízinövényeket fogyaszt, illetve a mocsárréteken legel Szaporodása: 245 napig tartó vemhesség után egyetlen borjú jön a világra Tudtad-e?  Jól úszik, és gyakran teljesen elmerül a vízben, ha veszélyt érez, vagy ha táplálkozik. A szitatunga félig vízi életmódot folytató antilop, hosszú patáival a mocsaras, ingoványos talajon való mozgáshoz alkalmazkodott. A bikák nagyobbak, mint a tehenek, és a csavartszarvú antilopoj többségéhez hasonlóan csak ők viselnek szarvakat. Figyeld meg!  A bikák és a tehenek jelentős mértékben eltérnek egymástól. A bikák szürkésbarnák vagy sötét csokoládébarnák, a nőstények ezzel szemben fénylő rozsdavörösek vagy gesztenyebarnál. Élőhelye: Közép-Afrika Elterjedése: a Victoria, a Kongó és a Zambezi-Okavango vízrendszereinek mocsaraiban él

Ismerje meg még jobban!