Állataink: Chico és Zoia
Család: Macskafélék
Rend: Ragadozók
Osztály: emlősök

Testhossz

150-180 cm

Testtömeg

70-140 kg

Táplálkozása: emlősök, madarak, hüllők. Szaporodása: 91-111 napos vemhesség után 1-4 kölyök születik. Tudtad-e?  Harapása a szárazföldi emlősök közül a második legerősebb. A hiénákhoz hasonlóan még a csontot is képes porrá zúzni fogaival. A jaguár az amerikai kontinens lakója, a leopárd Afrikában és Ázsiában él. Viszont mindkettőnek létezik fekete színváltozata, vagyis van fekete párduc és fekete jaguár is. Figyeld meg!  A jaguár hasonlít a leopárdhoz, ám robusztusabb testfelépítésű, és nagyobb foltok díszítik bundáját. A jaguárnak nemcsak a teste, a mancsai és karmai nagyok. Élőhelye: erdős területek, mocsarak. Elterjedése: Dél- Amerika

Ismerje meg még jobban!