50. Jubileum és Ünnepi felhívás

 

Ünnepeljünk meg együtt fél évszázadnyi,

 

„brummogást - csicsergést – makogást – üvöltést – sziszegést – nyávogást – huhogást – dorombolást – vonyítást – nyerítést – morgást – hápogást – röfögést - vijjogást – nyihogást – zümmögést – mekegést..” és persze a sok-sok közös élményt!

 

Az intézményünk idén májusban ünnepli fennállásának 50. évét. Az idei esztendő tehát jubileumi év az Állatkert életében, amely alkalomból, sokféle programmal, rendezvénnyel, eseménnyel kápráztatja el az érdeklődőket az év során. Történetünk kezdetét jelentette, az első állatkert jellegű intézmény Győrben, amely 1962-ben a Püspökerdőben, az Erdészet fatelepe mellett létesült. A vadaspark a Mosoni-Duna árterén jött létre abból a célból, hogy a hazai nagyvad-fajokat és ragadozókat bemutassa. Működésének az 1966-os árvíz vetett véget, melynek során az állatok nagy része elpusztult, néhányat pedig magánházakhoz telepítettek. A szomorú eseményt követően született meg az elhatározás, hogy Győrben létesüljön egy új állatkert. A Győr Városi Tanács VB elhatározásából 1967. május 1-én adták át a „Május 1. Kultúrparkot”, ami két részből állt: Vadasparkból és Vidámparkból. Azóta a park rengeteg fejlesztésen ment keresztül, az ide látogató vendég igazi világkörüli utazáson mehet keresztül, megismerve távoli tájak élővilágát, az ottani kultúrát, és rengeteg szabadidős programon vehet részt.

Az első ajándékunk Önöknek, a holnaptól élő különleges születésnapi arculat és egy kis időutazás lehetősége. Aki a honlapunk felső sarkára kattint, az előtt legördül az életünk, kedves sztorik formájában. A Püspökerdőtől egészen Zahira a kis csimpánzunk születéséig végig követhetik az állatkertünk néhol viharos, de nagyon sokszínű történetét. A második ajándékunk pedig, az új bérletrendszerünk, amelyet az idén /május 2-től/ ünnepi áron kínálunk a látogatóinknak.

Ebből a jeles alkalomból, a Régi Győr facebook oldallal közösen, különleges felhívást indítunk!

 

Xantus János Állatkert - Születésnapi Felhívás

 

Az idén 50 éves jubileumát ünneplő Xantus János állatkert születésnapi felhívást indít, amely az állatkertünk történelmével, és érdekes történéseivel foglalkozik.

 Az első vadaspark Győrben, 1962-ben a Püspökerdőben, a Mosoni-Duna árterén jött létre abból a célból, hogy a hazai nagyvad-fajokat és ragadozókat bemutassa. Működésének az 1966-os árvíz vetett véget. A szomorú eseményt követően született meg az elhatározás, hogy Győrben is létesüljön egy állandó állatkert. A Győr Városi Tanács VB elhatározásából 1967. május 1-én adták át, a „Május 1. Kultúrparkot”, amely akkor két részből állt: Vadasparkból és Vidámparkból. Ezt a dátumot ünnepeljük születésnapunkként, mivel ettől kezdve működünk a jelenlegi helyünkön „igazi” állatkertként.

 

Kérjük, ha valakinek az állatkertünkkel kapcsolatos fotója, vagy más érdekes dokumentációja van,

augusztus 20-ig küldje el a Régi Győr oldalnak az alábbi címrecolosend@gmail.com vagy regigyor@gmail.com

 A legérdekesebb képeket idén ősszel egy ünnepi kiállítás keretében is bemutatnánk az állatkertünkben.

 Minden olyan fényképet és dokumentumot, nagy örömmel fogadunk, amellyel archívumunkat tudjuk gazdagítani, köszönjük!

 

Egész születésnapi évünkben, sok-sok izgalmas programmal és fantasztikus bemutatókkal várjuk látogatóinkat!

Szülinapozzanak velünk!

 

 

 

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa