A vakáció idején, az összes nyári program közül talán az egyik legjobb az állatkerti látogatás, különösen akkor, ha cuki állatkölykök is szaladgálnak a kifutókban. A győri állatkertben idén is igazi baby boom tartja izgalomban a látogatókat és a gondozókat. Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolhatnánk be újabb jövevényekről, egy-egy újabb kis apróságról, amely mindannyiunk örömére megszületik az Állatkertben. Ezért most mutatunk néhány okot, amiért érdemes felkeresni bennünket.

Elsők között született tavasszal, az öt rosszcsont gyűrűsfarkú maki, majd a tapír fiú Chili érkezett. A dám szarvasoknál és a muflonoknál is sorban örülhettünk a kisgidáknak. Aki a majmokat szereti, nálunk az sem marad baby élmény nélkül, a pár hetes mókus majom apróságot és a kis huszármajom kölykeinket is imádni fogja. Ha a szemébe nézünk ezeknek a csillogó tekintetű apróságoknak, akkor garantáltan azonnal a szívünkbe lopják magukat.

Az újszülött mókus majmok tömege, fejlettségüktől függően, 72-144 gramm. Ez meglepően nagynak számít az állatvilágban, az anyuka 400 grammjához mérve. A kölyöknevelés a nőstények feladata, a hímek csak az őrködést vállalják.

A kis huszármajmok, az első hetekben szorosan kapaszkodnak az anyjuk hasoldalán, így a gondozóink is csak távolról pillanthatják meg őket. A kölykök most már egyre önállóbbak, már a saját lábaikon is próbálkoznak a közlekedéssel. Nagyobb távolságra azonban még nem merészkednek, hiszen amint valamitől megijednek, azonnal visszakapaszkodnak a biztonságot nyújtó anyjukra. A csapatban élő idősebb nőstények rendszeresen, mint „nagynénik” felügyelik a nagyvilággal ismerkedő kölyköket, akik, közel egyéves korukig anyatejjel fognak táplálkozni.

Jöjjenek el, és csodálják meg őket, a saját szemükkel is! Nyáron is vár az állatkert!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa