Amint már beszámoltunk róla, állatkertünk kis tapírfiúval Chili-vel gazdagodott a nyár elején. Nem sokkal később egy gyönyörű kislány dromedár is született nálunk, aki a Csilla nevet kapta.

Ettől a héttől már láthatóak is a közönség számára, mivel végre szabadon futkározhatnak a kifutójukban. Chili /nekünk csak Pisti/ hétfőn reggel jöhetett ki először a Dél-Amerika kifutóba. Itt hamar megismerkedett a többi állattal, persze anyukája, féltő gondoskodása mellett. Igazi kistapír természetét, misem bizonyítja jobban, hogy a mama mellett ő is azonnal megmártózott a nagymedencében. A tapírok nagyon jó úszók, ha menekülni kényszerülnek, szívesen bújnak el a víz alatt. Chili is nagyokat lubickolt a reggeli melegben. Neki még minden újdonág, mamája Mandula terelgetése mellett fedezi fel a világot, ezért csak apránként, és óvatosan barátkozik a látogatók tömegével. Anyatejet fogyaszt, ezért még nem szabad etetni a zoo csemegével.

Csilla a kis dromedárunk, etetésében kezdettől segítenek a gondozóink is, cumival táplálják a kicsit. Ő is a kifutóban látható a mamájával. Igazi lány, csoki barna szín, nyakig érő, hosszú lábak és hatalmas szempillák. Tündéri látványt nyújt, ahogy vékony lábain, igyekszik lépést tartani a többiekkel. A dromedároknak egy púpja van, ebben, zsír formájában raktározzák el a tápanyagot és a folyadékot. Ezért, akár egy hónapig is kibírják evés és ivás nélkül. Ha vízhez juthatnak, egyszerre 120 litert is felhörpinthetnek.

Nyáron is sok aprósággal vár az állatkert!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa