Ismét tárt kapukkal vár az állatkert!

Május 1-én is a legjobb családi program.

 

194/2021. (IV.26) Korm. rendelet értelmében négymillió beoltott után megnyitják a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Az állatkert 2021. május 1-én szombaton 10 órakor ismét megnyitja kaput látogatói számára.

 

Podľa vládneho uznesenia ( 194/2021. (IV.26)) návšteva zoologickej záhrady  po predložení očkovacieho preukazu (od 18 rokov) je opäť možná.

 

Informácie o otváracích hodinách budú zverejnené na našej webobej stránke. Ďakujeme Vám za trpezlivosť a pochopenie!

 

 

Az állatkert munkatársai ezúton köszönik, hogy az állatkert kedvelői az elmúlt időszakban is ennyi figyelemmel és szeretettel támogatták munkánkat.

Mindannyiunk örömére ismét találkozunk!

Több 10 éves hagyomány már, hogy Május 1-én az állatkert színes programokkal várja látogatóit. Naponta kétszer a tengerimalac vonat ismét zakatol.  KalandoZOO látványetetések keretében nap során több etetést is végigkísérhetnek a látogatók, különlegessége az lesz, hogy kollégánk élőszóban is mesél majd az állatokról, szokásaikról: a csimpánzok reggelije után mókusmajmok, csuklyásmajmok,gibbonok, gyűrűsfarkú makik és vidrák etetését figyelhetik meg az érdeklődők .

Állatbemutatónk ( 11:00 és 15 :00) keretében bemutatkoznak színpompás arapapagájaink, intelligens rózsás kakaduink, Csilla, az első állatkertünkben született dromedár, valamint távoli rokonai: Barnabás, Mirjam és Zakariás, a három láma. Megtudhatjuk, hogy valóban terjeszt-e betegségeket a patkány, illetve hogy valójában mennyire tiszta állat a vaddisznó!

15 órakor Állati jó zenék!Vajon milyen állatok élnek a hegyi törpe király barlangjában? Hogyan énekelnek a madarak Vivaldi Tavaszában? Milyen a kutyaugatás a zenében? Lehet-e az orgonán oroszlánüvöltést hallatni?Klasszikus zenei kérdések és válaszok Rákász Gergely matiné koncertjén gyerekeknek, és játékos kedvű felnőtteknek!

Nem kell messzire menniük a főbejárattól sem, ha állatkölyköket szeretnének látni: a Dél-Amerika kifutónkban megtekinthetők tavaly született lámacsikó és mazsola tapír kölyök.

Állatkerti látogatásuk előtt minden esetben olvassák el az alábbiakat:

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 194/2021 (IV.26.) Korm. rendelet értelmében :

-az állatkertek egyelőre védettségi igazolvánnyal látogathatók a 18 év feletti korosztálynak. (18 év alatt az igazolvány nem kötelező.)

-belépéskor a szolgáltatónak kell ellenőrizni az igazolvány meglétét .A védettségi igazolvány személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt érvényes.  Ezúton kérjük, hogy állatkerti látogatásuknál már a bejáratnál készítsék elő védettségi igazolványukat és személyi igazolványukat a beléptetés gördülékennyé tétele érdekében.

-a koronavírus ellen védett személyek és felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára a maszkviselés nem kötelező. A zárt állatházakban, állatsimogatóban és az állatbemutató területén kérjük viseljenek szájmaszkot.

Kérjük Önöket, ne vitassák munkatársainkon keresztül a rendeletet, mert ők csak a munkájukat végzik. A törvényeket és a jogszabályokat mindenkinek kötelessége betartani. Amennyiben a rendelet hatályait a szolgáltató megszegi, akár 1 évre is bezárható.

Megértésüket köszönjük!

Látogatásuk során alábbi szabályok betartásával, Önök is nagy mértékben hozzájárulnak mindannyiunk biztonságához:

A már megszokott gyakorlat szerint, kérjük kerüljék más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – tartsanak távolságot.

Használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, vagy alaposan mossanak kezet.

Jegypénztárunkban bankkártyás , SZÉP kártyás fizetés biztosítunk( az idén bevezetett szabály alapján a SZÉP kártya mindhárom alszámlájával lehetséges belépőjegyet váltani). A bejárat előtt jegyautomata üzemel, illetve belépőjegyüket online is megválthatják. Kérjük amennyiben lehetséges részesítsék a fent felsorolt vásárlási formákat előnyben.

A korábban megváltott bérletek és elővételi jegyek , a zárva tartás idejével ( 170 nap ) meghosszabbítjuk

 

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa