Állataink:
Család: kakadufélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

32 cm

Testtömeg

70-90 g

Táplálkozása: magvak, gyümölcsök Szaporodása: 4-5 tojás, kotlási idő: 18-21 nap Tudtad-e?  A nimfapapagáj a hullámos papagáj mellett a legelterjedtebb papagájfaj, ami fogságban tartható. A zárt erdőket nem kedveli, inkább a nyílt területek madara. Röpte gyors, iránytartó, néha akrobatikus Figyeld meg!  Alapszíne barnásszürke, a fültájék piros vagy narancssárga, bóbitája citromsárga. A leggyakoribb színváltozatuk a szürke -fehér-sárga, piros kis pöttyel a szem alatt. Ezt teszi kicsit viccessé a nimfákat, olyan, mintha pirospozsgás lenne az arcocskájuk. Élőhelye: Ausztrália Elterjedése: fákkal tarkított, nyílt, füves térségek lakója

Ismerje meg még jobban!