Állataink: Szepi
Család: valódi kenguruk
Rend: kúszóerszényes-alakúak
Osztály: emlősök

Testhossz

90cm

Testtömeg

25-27 kg

Táplálkozása: kizárólag növényevők, főleg fűfélékkel táplálkoznak Szaporodása: 30-40 napos vemhesség után 1 utód Tudtad-e?  Az albinizmus örökletes tulajdonság, amely a színanyag termelődésének zavara következtében jelenik meg. A természetben az albínó kenguruknak nem sok esélye lenne a ragadozókkal szemben, annyira feltűnőek a zöld környezetében, állatkertben azonban életben maradhatnak. A faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján. Figyeld meg!  Nagy fülük és hosszú farkuk van. Hátsó lábuk erőteljes, az ugrálva történő közlekedéshez alkalmazkodott. A bunda a nyakon és a vállnál vöröses; vastagabb, mint sok más wallaby bundája. A fajnak albínó színváltozata is létezik. Élőhelye: Tasmánia egész területén, Ausztrália Délkeleti partján Elterjedése: bozótos területeken

Ismerje meg még jobban!